miércoles, 29 de febrero de 2012

Suport encausats/des del Clot dijous 01-03-12

Donàven suport a una família del barri del Clot, Barcelona.
Per denunciar la misèria de l’Estat que defensa l’interès privat per sobre de les necessitats de les persones, per dir ben alt que la repressió no aturarà la nostra determinació per organitzar-nos, convoquem:

DIJOUS 1 de MARÇ 9,30h a la CIUTAT DE LA JUSTÍCIA [mapa
Davant de la repressió, solidaritat i suport mutu!!!

 
Una vintena de persones denunciades pels Mossos d’Esquadra durant un desnonament que va tenir lloc al barri del Clot (Barcelona) el juliol del 2011 han estat cridades a declarar pel jutge que instrueix el cas, acusades de diversos delictes. Sobre cinc d’aquestes persones, entre elles la parella que va ser desnonada i companys/es de Cerdanyola del Vallès, pesa una acusació d’atemptat als agents de l’autoritat, mentre que, a la resta, se les acusa de resistència i desobediència a l’autoritat. Tant pels càrrecs contra les persones afectades com per la quantitat de gent imputada, es tracta d’un dels processos repressius més amplis viscuts fins ara arreu de l’Estat espanyol en casos de solidaritat amb els desnonaments, cada cop més freqüents.

El desnonament va tenir lloc el passat 25 de juliol al número 22 del carrer Andrade del barri del Clot de Barcelona, i va deixar sense casa una família amb tres fills que feia 26 anys que vivia al mateix pis i sempre havia pagat el lloguer. La violència policial emprada va suscitar un comunicat de protesta firmat per diverses entitats, en què es denunciava un ús de la força “absolutament injustificat i desproporcionat” i es demanava la dimissió del conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig. El cap de l’operatiu, el sotsinspector dels Mossos d’Esquadra David Bordas, va ser també el responsable de les càrregues policials del 27 de maig del 2011 a la plaça Catalunya de Barcelona.

D’altra banda, el propietari de la finca, Alberto Viña Tous, ja havia aconseguit desnonar un altre veí del mateix bloc de pisos l’any 2009. Viña tous va ocupar diversos càrrecs durant els últims anys del franquisme: va ser vicepresident del Sindicato de Prensa, Radio, Televisión y Publicidad i membre del Consejo Nacional de Prensa.

Noves declaracions
Actualment el cas es troba en la fase d’instrucció i la majoria de les persones denunciades ja han estat cridades a declarar. Algunes d’elles, però, ho faran el dijous 1 de març, per la qual cosa ha estat convocada una concentració de solidaritat a les 9,30 hores del matí davant de la Ciutat de la Justícia, amb el suport de la Xarxa de Suport Mutu de l’Assemblea del Clot – Camp de l’Arpa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario